Hjem » Flæskestegsburger
Flæskestegsburger

Flæskestegsburger

af Laila
Udgivet: Sidst opdateret den

Flæskestegsburger med hjemmelavede burgerboller

Burger er en populær spise og kendt fra fastfood branchen. En særlig velsmagende udgave er den med flæskesteg. I denne artiklen får du min opskrift på en god flæskestegsburger.

Flæskesteg har altid været min livret. Jeg elsker den med sovs og kartofler. Hvert år til jul får vi flæskesteg og and. Jeg har aldrig været fan af and. Men flæskesteg er det, jeg ser allermest frem til juleaften – ud over at være sammen med familien selvfølgelig 🙂 Men flæskesteg kommer nu også på menuen flere gange i løbet af året.



Ind i mellem er det rart med flæskesteg på en lidt nemmere måde. Så laver jeg den som en flæskestegsburger. Der er godt nok ingen sovs og kartofler til, men i stedet de blødeste burgerboller. Man kan også bare købe burgerbollerne. Det gør jeg også ind i mellem. Men især nu hvor alting er så dyrt, så bager jeg stort set alt brød og kage selv – på nær rugbrød.

Få inspiration til aftenmaden


Grillbar flashback

Når jeg tænker på flæskestegsburgere, får jeg sådan flashback tilbage fra tiden, hvor vi ofte spiste på grillbar. Det var dengang vi var i 20’erne. Unge og uerfarne med at lave mad selv 🙂 Det var typisk sådan en ret jeg kunne finde på at bestille. Nogle steder friturestegte man flæskestegen. Det var jeg nu ikke for vild med, da den så ofte kunne blive tør. Andre steder tog man sig tid til at stege en flæskesteg, som man så skar af efterhånden som ordrene kom ind. Disse var de bedste.

Burgerboller med fuldkorn

Hjemmelavede burgerboller

Det er nok nemmere end du tror at lave burgerboller. Har du en røremaskine, så er det ingen problem. Så slipper du nemlig for at ælte dejen selv. Sådan en bruger jeg flittigt selv. Jeg har en gammel Electrolux Assistent. Det er den, som i dag hedder Ankersrum. Du kan finde min opskrift på hjemmebagte burgerboller her.

Videoopskrift fra YouTube på burgerboller

Jeg har i noget tid haft min egen lille YouTubekanal. Der ligger jeg videoer ind med opskrifter fra bloggen. Jeg elsker selv at se, hvordan man laver tingene i praksis. Jeg satser på at med tiden, vil der være en video til alle opskrifter her på bloggen.

Købt eller hjemmelavet rødkål?

Om det skal være købt eller hjemmelavet rødkål er et godt spørgsmål. Jeg vil sige, at det afhænger af tiden og energiniveauet. Orker man det? Det tager godt 3 timer at lave rødkål. Har man tiden til det? Det er ikke fordi, at det er svært at lave sin egen rødkål. Du kan se, hvordan jeg plejer at gøre i denne opskrift.

Kitchen One reklame
– reklame –

Men nogle gange er det bare dejligt og nemt at købe færdiglavede produkter og bruge tiden til noget andet. Jeg elsker Herregårdsrødkål. Det er den bedste købte udgave, som jeg er bekendt med.

FAQ

Hvor mange kalorier er der i en flæskestegsburger?

Der er ca. 768 kalorier i en flæskestegsburger. Energien kommer især fra svinekammen, burgerbollen og dressingen. Hvis man tænker at godt 768 kalorier er lige rigeligt, kan man undvære låget på burgerbollen eller remouladen. Så sparer du ca. 100 kalorier.

Hvad koster det at lave en flæskestegsburger?

Det koster ca. 64 Kr. at lave 4 flæskestegsburgere. Det vil sige 16 Kr. pr person. Dette er beregnet ud fra de præcise mængder, der står i opskriften. Priserne er fra Rema1000’s hjemmeside (oktober 2022). Der er ikke medregnet udgifter til vand og el.

Nå nu til det, det hele drejer sig om – nemlig opskriften på Flæskestegsburgere.

Flæskestegsburger

Flæskestegsburger

Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: efterår, svinekød
Antal: 4 personer
Kalorier: 768kcal
Cost: 64 Kr.
En lækker opskrift fra 90'ernes grillbar 🙂
Udskriv

Ingredienser

Flæskesteg

  • 1 kg svinekam, ridset
  • 1 spsk salt
  • 2 laurbærblade kan udelades
  • 2 dl vand

Tilbehør

  • 4 burgerboller købte eller hjemmebagte
  • 8 spsk Miracle whip eller anden salatmayonnaise
  • 300 g syltet rødkål købt eller hjemmelavet
  • 24 skiver syltet agurk købt eller hjemmelavet
  • 120 g remoulade eller chilimayo

Sådan gør du

Flæskesteg

  • Start med at tænde ovnen på 200 grader C
  • Kom salt ned mellem sværene på svinekammen og læg den på ovnens rist. Støt den evt. med lidt sammenkrøllet staniol. Det gør jeg ofte.
    1 kg svinekam, ridset, 1 spsk salt
  • Kom et par laurbærblade ned mellem sværene og lidt vand i bunden af bradepanden under ovnristen.
    2 laurbærblade, 2 dl vand
  • Steg svinekammen i ovnen i ca. 1 time. Du kan vælge at lade svinekammen stege den sidste halve time ved 250 grader C for at nemmere få sværene sprøde.

Tilbehør

  • Varm gerne burgerbollerne de sidste 5 minutter i ovnen sammen med flæskestegen.
    4 burgerboller
  • Halver bollerne og smør både bund og top med Miracle whip på den flade skæreside.
    8 spsk Miracle whip
  • Fordel rødkål på hver af bundene.
    300 g syltet rødkål
  • Skær 8 skiver steg og læg 2 skiver ovenpå rødkålen.
  • Kom lidt remoulade eller mayo på, lidt mere rødkål og agurkesalat.
    120 g remoulade, 24 skiver syltet agurk
  • Til sidst lægges den sidste halvdel af burgerbollen på som låg.
  • Flæskestegburgerne kan spises som de er eller serveres med pommes fritter og aioli.

Nutrition

Serving: 398g | Calories: 768kcal | Carbohydrates: 49g | Protein: 37g | Fat: 46g | Saturated Fat: 10g | Polyunsaturated Fat: 11g | Monounsaturated Fat: 20g | Cholesterol: 156mg | Sodium: 1mg | Potassium: 988mg | Fiber: 4.7g | Sugar: 18g | Vitamin A: 36IU | Vitamin C: 42mg | Calcium: 122mg | Iron: 3.6mg

Andre relevante artikler

Efterlad en kommentar

Opskrift Vurdering




Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan fravælge det, hvis du ønsker det. Accept Læs mere

Privacy & Cookies Policy